top of page

Vikellys

• Vikellys on voimistelua laukkaavan hevosen selässä. Hevonen liikkuu ympyrällä, jonka keskellä sitä ohjaa juoksuttaja. Vikellys on vanha laji, jota harrastettiin jo antiikin sirkuksissa, mutta Suomeen se on rantautunut vasta 80-luvulla. Tästä johtuen laji ei ole vielä kovin tunnettu, mutta harrastuksen suosio on jatkuvassa kasvussa.

• Vikellys kehittää ratsastuksessakin tarvittavia taitoja, kuten koordinaatiokykyä, tasapainoa ja kehonhallintaa. Ratsastus- tai voimistelutausta ei ole välttämätöntä.

• Harjoittelu aloitetaan vikellyspukilla. Siitä siirrytään harjoittelemaan liikkeitä hevosella pysähdyksessä, käynnissä ja lopulta laukassa.

• Vikellyksessä voi kilpailla yksin-, pari- tai joukkuevikellyksessä. Kansallisissa kilpailuissa askellajina on laukka, mutta aluekilpailuissa voidaan kilpailla helpotetuissa luokissa käynnissä.

Mikäli kiinnostuit vikellyksestä, voit ottaa yhteyttä:

Aime Nederström-Alanko
puh. 040 742 2776
aime.nederstrom@gmail.com

leiri_2.jpg

Minivikellys

• Ryhmä 6–10-vuotiaille vikeltäjille. Tavoitteena on tutustuttaa lapset vikellykseen ratsastusurheilulajina. Alkuun harjoitellaan pukilla perusliikkeitä ja helppoja vapaaohjelma- ja yhteisliikkeitä. Sitten siirrytään harjoittelemaan myös hevosella. Hevosella harjoitellaan ensin pysähdyksessä, sitten käynnissä. Kun kaikki sujuu käynnissä, voidaan kokeilla helppoja liikkeitä ravissa ja laukassa.

• Tärkeintä on hauska yhdessäoppiminen turvallisesti hevosen ehdoilla. Minivikeltäjien tavoitteet ovat kehonhallinnan, koordinaation ja tasapainon kehittäminen. Kaikissa harjoituksissa harjoitellaan myös voimistelun perusteita ja venytellään varovaisesti.  

• Minivikeltäjät voivat siirtyä taitojen karttuessa - ja mikäli kiinnostusta löytyy - valmennusryhmään intensiivisemmän valmennuksen pariin.

Valmennusryhmä

• Valmennusryhmä koostuu tavoitteellisesti valmentautuvista vikeltäjistä, jotka harjoittelevat 2–3 kertaa viikossa valmentajan kotona valmentajan omalla hevosella. Lisäksi kaikki harrastavat jotain muutakin vikellystä tukevaa lajia. Tähän ryhmään kuuluvat vikeltäjät kilpailevat aktiivisesti kotimaan kilpailuissa ja osalla tavoitteena ovat kansainväliset kilpailut.

• Lokakuussa 2010 kävimme ensimmäisen kerran ihmettelemässä suurta maailmaa käydessämme valmennus- ja kilpailumatkalla Wienissä Itävallassa.

img_2299.jpg
bottom of page